Kémény engedélyeztetés

Az MSZ EN 13384-1,2 és az MSZ 845:2010 szabványok alapján kéményeinket hő- és áramlástechnikai szempontok szerint méretezzük. Engedélyeztetési folyamatainkat rugalmasan és hatékonyan végezzük, hogy ügyfeleink időt és energiát takaríthassanak meg.

Kémények méretezése és engedélyeztetése

Kéményseprő szakvélemény beszerzéséhez szükséges dokumentációk:

  • Kivitelezői nyilatkozat
  • Az alkalmazott kéménytípus minősítése (ÉME, CE)
  • Méreteztetés (ez nem minden esetben kell)

A méreteztetést és a szakvélemény ügyintézését is vállaljuk az egész ország területén!

Tömörségvizsgálat és jegyzőkönyvezés gáz MEO-hoz

A hosszú évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy minél több dologban tudjunk segítséget nyújtani az ügyfeleknek, ez pedig manapság sincs másképp. Mostanában is bővítettük szolgáltatásaink kínálatát, így már fordulhat hozzánk tömörségvizsgálattal kapcsolatban vagy kérhet jegyzőkönyvezést is gáz MEO-hoz. A tömörségvizsgálat és a gáz MEO jegyzőkönyvezése egyaránt az ügyfelek biztonságát szolgálja.

A tömörségvizsgálat során azt ellenőrizzük, hogy a gázvezetékek megfelelnek-e a tömörségi követelményeknek, így könnyedén meg lehet állapítani, hogy a rendszer szivárgás alatt vagy veszélytelenül használható. A gáz MEO jegyzőkönyvezése pedig minőségellenőrzést takar. Ebben az esetben szakembereink győződnek meg a gázszerelési munkálatok szakszerű kivitelezésről, biztonságáról, majd ezt jegyzőkönyv formájában hitelesítik, és a kész dokumentumot el kell juttatni a Gázművekhez azért, hogy a hatóság is megbizonyosodjon arról, hogy nincs veszélyben az adott ingatlan és környezete.

Új szolgáltatásainkkal sokkal gyorsabb, egyszerűbb lesz az ügyintézés. Ha szeretné igénybe venni a tömörségvizsgálatot vagy a gáz MEO-hoz jegyzőkönyvre lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

A kéményengedélyeztetésről bővebben

Manapság a kémények engedélyezésével kapcsolatban számos információt lehet hallani, amelyeknek egy része valós és hasznos, azonban ezek között is előfordulhatnak olyan téves információk, amelyek hátráltathatják, vagy meghosszabbíthatják az ezzel kapcsolatos ügyintézést. Ilyenkor nem árt pontosan tájékozódni a kémények engedélyezéséről, így az érintettek időt és energiát spórolhatnak.

A hatályban lévő szabályozás szerint a kémény engedélyezésére akkor van szükség, ha az építmény felújításon esett át, vagy a kéményhez tartozó tüzelőberendezés cseréje megtörtént. Az engedély a gyakorlatban használatba vételi jóváhagyást jelenti, így ebből az információból már könnyedén lehet arra következtetni, hogy milyen esetekben is van szükség hivatalosan a kémény engedélyezésére.

Amennyiben új készülékről van szó, a kéményengedélyezés folyamata némiképp meghosszabbodhat, ugyanis a kéményseprő szakvéleménnyel nyilatkozik arról, hogy a szóban forgó készülék megfelelően csatlakoztatható-e a rendelkezésre álló kéményhez. Ez azt jelenti, hogy az új készülék használata addig nem engedélyezett, ameddig a jóváhagyó szakvélemény meg nem születik, így a kémény engedélyezésével is várni kell.

Ha további információkra lenne szüksége a kémény engedélyezésével kapcsolatban, vagy igénybe venné ezzel kapcsolatos szolgáltatásunkat, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Elérhetőségek

Ha további információkra vagy segítségre van szüksége a kémények engedélyeztetése terén, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken! Vállaljuk a tömörségvizsgálatokat és a gáz MEO-hoz jegyzőkönyvezéseket is, hogy ügyfeleink számára teljes körű szolgáltatást nyújthassunk.

Kiss Ádám