Kémény - Ász

Kéménybélelés, kéményjavítás

A kéménybélelés a kazánok technológiai fejlődésének, a tökéletes égésre való törekvésnek az eredménye.
A napjainkban használt új gázkazánoknak az egyik tulajdonsága, az, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten bocsátják ki az égésterméket. Ezáltal könnyen kondenzálódik, vagyis csapódik ki a kéményben az égéstermék. Ez az erősen savas kémhatású folyadék a téglakéménykötőanyagát meggyengíti, ennek következménye kémény-átázás, kémény-dugulás és az égéstermék bejutása a lakótérbe. Ennek a negatív folyamatnak a megelőzését szolgálja a kéménybélelés.

Kéményben a béléscső   Kátrányos kémény  Kátrányos kémény

Furánflex kéménybélelés

A furánflex egy kéménybélelési technológia, amely korszerűbb és megbízhatóbb a régi típusú béleléseknél. Az ennél a módszernél alkalmazott béléscsőre a gyártó 25 év garanciát vállal. A furánflex bélelés idomul a kéményhez. Ha esetleg elhúzás van, nem kell feleslegesen a kémény falát megbontani a cső flexibilitása miatt.

Szolgáltatésaink:  Kémény kamerázás

 

 Már nem csak gáz kéményhez, használható a FURAN-FLEX!! Fa tüzelés hez is !

 

A FuranFlex® az egyetlen olyan eljárás, mellyel bármilyen alakú, méretű, hosszúságú kémény elhúzásoknál falbontás nélkül bélelhető acél szilárdságú korrózió, láng és hőálló, toldás nélküli, légtömör, kompozit anyagú béléscsővel.

 

 

Kéménybélelés – pár óra alatt kész!

Egy szakszerűen kivitelezett kéménynek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a fűtés kifogástalanul és biztonságosan működjön. Sajnos nem egy olyan ingatlan létezik, ahol a kémény egyik legfontosabb része, a bélése hiányzik, így a kéményszerkezet nem képes betölteni rendeltetésszerű szerepét, ennek ellenére az érintett ingatlantulajdonosok közül nem igazán mernek a kéménybélelés kiviteleztetése mellett dönteni, mondván, az ezzel kapcsolatos munkálatok több napig is eltarthatnak.

Valójában szó sincs több napos munkavégzésről, ugyanis a kéménybélelés pár óra alatt kivitelezhető, így egyetlen ingatlantulajdonosnak sem kell kompromisszumot kötnie a munkálatokkal járó felfordulással. Mivel szakembereink tisztában vannak ezekkel a gondolatokkal, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kéménybélelést minél rövidebb időn belül kivitelezzék. Természetesen ez nem megy a végeredmény rovására, hiszen a gyakorlatuknak köszönhetően a legrövidebb idő alatt is képesek pontos, precíz, szakszerű munkát végezni.

Ha Önnek is szüksége van kéménybélelésre, ne halogassa az ezzel kapcsolatos munkálatok elvégzését! Szolgáltatásunk igénybevételéért keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Miért van szükség kéménybélelésre?

A kéménybélelés az egyik leggyakoribb eljárásnak számít manapság a kéménytechnikában, ugyanis egyre több fűtéskorszerűsítésre van szükség a hazai ingatlanok esetében, így a kéményeket is az új rendszerekhez szükséges igazítani.

Egy téglakéményben nagyon könnyen kicsapódik az égéstermék, ami erősen savas, kénes hatású, ezen kémiai tulajdonságok pedig meggyengítik a téglák között található habarcsok szerkezetét. Ez rengeteg problémát okozhat a későbbiekben, például eldugulhat a kürtő, vagy a legrosszabb is bekövetkezhet, szén-dioxid kerülhet a lakótér levegőjébe. Mivel ezen tényezők mind az emberek egészségének, mind az épület szerkezetének szempontjából rendkívül veszélyesek, szükséges gondoskodni a megelőzésükről, vagyis a kéménybélelésről, melynek köszönhetően ezeket a jelenségeket el lehet kerülni.

Ha további információkat szeretne megtudni a kéménybélelésről, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértő munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! A színvonalas szolgáltatást garantáljuk

 

A fűtés korszerűsítés menetéről bővebben

Manapság egyre több helyről lehet hallani a fűtés korszerűsítésről, legfőképp az állami támogatások kapcsán, hiszen már nagyon sok olyan családi ház és épület van országszerte, amiknek a fűtési rendszere elavult, így igencsak hátráltató tényezőként vannak jelen a hétköznapokban. Annak ellenére, hogy a fűtés korszerűsítés sokszor szóba jön, nincs mindenki tisztában a folyamat pontos menetével.

A legfontosabb, hogy az ügyfél fejében kell megszületnie az elhatározásnak a fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban, ugyanis ez nem kötelező, de a szakemberek nem egy ingatlan esetében erősen ajánlják. Első lépésként a szakértők helyszíni felmérést végeznek, ilyenkor megvizsgálják a jelenlegi rendszer hibáit, továbbá az ingatlan szigetelését, majd elkezdődik a tervezet és az árajánlat elkészítése a fűtés korszerűsítéshez. Ha a terveket elfogadta az ügyfél és a munkálatokat érintő kiadások, határidők is tisztázva lettek, csakis ezután kezdődik el a felújítás.

Ha további kérdése lenne a fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

A kátrányos kéményeket érdemes felújítani

A kémények feladata elvezetni a keletkező égéstermékeket, de az állandó használat és rendszeres igénybevétel eredménye az, hogy a kémény lassan kezd elhasználódni. Az elhasználódásnak különféle jelei észlelhetőek egy kéményben, például a fatüzelésű rendszerek esetében jellemző, hogy egy idő után a kémény kátrányosodni kezd. A kátrányos kéménynek megvan az a veszélye, hogy képes maradandó károkat okozni. Kialakulásának megvannak az okai.

Az egyik a túl nedves tűzifa használata. A nedves fa az égés során füstöt, kormot és kátrányt termel, mert a fagázok nem tudnak a nedvesség miatt rendesen elégni. A másik ok lehet a kémény rossz füstgáz elvezetése. Ez adódhat abból, hogy túl rövid a kémény, vagy éppen túl hosszú, és egyiknél sem lehet megoldani a tökéletes szellőzést.  Ennek eredményeként a forró égéstermék nem jut ki a kéményből, hanem belül lerakódik. Végül megeshet az is, hogy rosszul van beállítva a készülék, és megint csak nem tökéletes az égés.

A kátrányos kéményre van megoldás. Az okok feltárásán és a hibák kijavításán túl kéménybéleléssel, felújítással jobb lesz, mint újkorában! Keressen minket elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot kéménybélelésre!

 

Gondoljon időben a kazánfelújításra!

Amikor valaki szeretné korszerűsíteni a fűtését, vagy csak egyszerűen felújítja az egész lakását, érdemes gondolnia a kazánfelújításra is. A felújítás ugyanis mindig procedúrával jár, és természetesen nem egyik percről a másikra történik.  Azonban az, aki picit előre gondolkodik, mindig jól jár.

A kazán felújítását érdemes a tavaszi, illetve nyári időszakra időzíteni, a fűtési szezonon kívülre. Mivel sokan ősszel kezdenek neki a lakásfelújítási munkáknak, illetve a kazánfelújításnak is, sajnos olyankor nehezebb rövid idő alatt megoldani a kérdést. A nyár optimális évszak ahhoz, hogy a következő fűtési szezont már tökéletesen működő kazánnal kezdhesse! Gondolkodjon előre, és vágjon bele most a kazánfelújításba!

 

 

 Készüljön a fűtési szezonra már most!

Ugyan még javában tombol a nyár, sajnos egy-két hónap múlva véget ér a kellemes idő, újra nyakunkon lesz a fűtési szezon. A témával érdemes egy kicsit foglalkozni, hiszen mint tudjuk, aki előre gondolkodik, mindig jól jár! A mondás alól nem kivétel a kémények ellenőriztetése sem.

A kémény ellenőrzésére minden évben kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen ez a szerkezet a biztonságunkat szolgálja. Érdemes még a fűtési szezon kezdete előtt néhány hónappal ellenőriztetni, és ha szükséges, megcsináltatni a kéményjavítást, illetve kéménybélelést is. Mivel a hűvösebb idők beköszöntével ez egyre több embernek jut eszébe, olyankor némileg megnőhet a várakozási idő, hiszen a szakemberek kapacitása véges.

Célszerű már most felvenni velünk a kapcsolatot, és mi rövid időn belül, kedvező áron elvégezzük a kéményjavítást! Kéményjavítással vagy kéménybéleléssel kapcsolatos további tájékoztatásért keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!

 

A fűtési szezonra való felkészülés a kémény ellenőrzésénél kezdődik!

Ahogyan a nappalok ismét rövidebbek lesznek, az éjszakák pedig fokozatosan hűvösebbek, úgy közelít ismét a tél felénk. Ez csak egyet jelent, mégpedig a fűtési szezon közeledtét. Akármilyen fűtési rendszert választ is valaki, minden szezon előtt kötelező azt alaposan átnézetni szakemberrel. Ez alól nem jelentenek kivételt a kémények sem.

A fűtési szezonra való felkészülés alapvető feladata a kémények tisztíttatása, illetve átnézetése. Egy felkészült kéményes sok-sok munkaórával és tapasztalattal a háta mögött azonnal meg tudja mondani, hogy javításra, karbantartásra szorul-e a kémény vagy pedig biztonságosan használható az új szezonban is.

A fűtési szezonra való felkészüléshez még nincsen késő, keresse fel cégünket bizalommal, és rendelje meg időben szolgáltatásainkat kémény szereléshez, kémény javításhoz és ellenőrzéshez! Kéményes szakembereink még időben ki tudják szűrni az esetleges hibákat és kijavítani azokat.

Az ellenőrzés a fűtési szezonra való felkészülés része, kihagyni nem ajánlott, sőt, szigorúan tilos! Ha időpontot szeretne velünk egyeztetni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

 

 

 

 

Telefonszám:

   Kiss Ádám

06-70-452-6771 

Az ország egész területén!