Kémény - Ász

Kéménybélelés, kéményjavítás

A kéménybélelés a kazánok technológiai fejlődésének, a tökéletes égésre való törekvésnek az eredménye.
A napjainkban használt új gázkazánoknak az egyik tulajdonsága, az, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten bocsátják ki az égésterméket. Ezáltal könnyen kondenzálódik, vagyis csapódik ki a kéményben az égéstermék. Ez az erősen savas kémhatású folyadék a téglakéménykötőanyagát meggyengíti, ennek következménye kémény-átázás, kémény-dugulás és az égéstermék bejutása a lakótérbe. Ennek a negatív folyamatnak a megelőzését szolgálja a kéménybélelés.

Kéményben a béléscső   Kátrányos kémény  Kátrányos kémény

Furánflex kéménybélelés

A furánflex egy kéménybélelési technológia, amely korszerűbb és megbízhatóbb a régi típusú béleléseknél. Az ennél a módszernél alkalmazott béléscsőre a gyártó 25 év garanciát vállal. A furánflex bélelés idomul a kéményhez. Ha esetleg elhúzás van, nem kell feleslegesen a kémény falát megbontani a cső flexibilitása miatt.

Szolgáltatésaink:  Kémény kamerázás

 

 Már nem csak gáz kéményhez, használható a FURAN-FLEX!! Fa tüzelés hez is !

 

A FuranFlex® az egyetlen olyan eljárás, mellyel bármilyen alakú, méretű, hosszúságú kémény elhúzásoknál falbontás nélkül bélelhető acél szilárdságú korrózió, láng és hőálló, toldás nélküli, légtömör, kompozit anyagú béléscsővel.

 

Kéménybélelés gáz és fatüzelésű fűtésrendszerhez is! 

A régi, sokat használt kémények mind ugyanarra a sorsra jutnak: lassan tönkremennek és felújításra szorulnak. Az égéstermék fokozatosan roncsolja a kémény belső borítását, ami végzetes következményekkel jár.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha kéménybélelésre van szüksége, és vegye igénybe profi szolgáltatásainkat kéménye felújításához! Amit mi tudunk nyújtani, az több, mint egy átlagos kéménybélelés, hiszen a Furánflex termékeivel dolgozunk.

A Furánflex technológiája lehetővé teszi, hogy ne csak az újabb, gáztüzelésű, hanem a régebbi típusú, fatüzelésű rendszerek kéményeit is fel lehessen újítani. A kéménybélelés hatékony, hosszútávon megbízható eredménnyel jár, és igazán kedvező áron kivitelezzük a hozzánk forduló ügyfeleknek.

Ha szeretne újra biztonságosan működő kéményt, nem kell mást tennie, mint megbízni bennünket a kéménybélelés elvégzésével. Keressen fel minket a weboldalunkon lévő elérhetőségeken, és kérjen árajánlatot kéménybélelésre!

 

 

Mitől függ a kéménybélelés ára?

Egy kéményre időről-időre ráfér a felújítás, a korszerűsítés, ami szavatolja a kémény biztonságos és hatékony működését. A kéménybélelés művelete is ilyen célokat szolgál.  A kéménybélelésre akkor van szükség, ha a kémény maga régi építésű vagy új fűtőrendszert szerelnek be, megváltozik az égéstermék összetétele.

A kéménybélelés megakadályozza, hogy a kicsapódó égéstermék tönkretegye a kémény belsejét és visszafordíthatatlan károkat okozzon annak szerkezetében, ami akár összedőléshez is vezethet.

A kéménybélelés esetében nem beszélhetünk fix, minden esetben ugyanúgy alkalmazható díjszabásról. Ahányféle kémény, annyiféle lehet a díjszabás. A kéménybélelés árának tekintetében lényeges a hosszúság, az átmérő, az, hogy milyen alapanyagból készül, függ a kivitelezés módjától, valamint a hozzátartozó tüzelőberendezés típusától is.

Keressen fel minket bizalommal kéménybéleléssel kapcsolatban, és kérjen egyedi árajánlatot tőlünk! Szakértőink mindenben rendelkezésére állnak!

 

Mik a kéménybélelés konkrét funkciói? 

Hazánkban és a világ minden táján a kémények többségét eredetileg nem gázfűtéses berendezésekhez tervezték, emiatt a szakemberek nem is vették figyelembe a készülékek üzemelése során keletkező, kémiailag igen aktív, maró anyagok jelenlétét, amik tönkretehetik a kéményt. A gáz égésekor nagy mennyiségű víz is keletkezik, ami az égés során keletkező széndioxiddal, szénmonoxiddal keveredve kénsavat képez. Ezzel a káros égéstermékkel csakis a kéménybélés segítségével lehet felvenni a harcot.

A kéménybélelés megakadályozza azt, hogy kémény belső falán lévő mésztartalmú vakolatot, illetve a téglák közti habarcsot a káros égéstermékek megtámadják. A kéménybélelés nemcsak az építmény megfelelő szerkezeti állapotának megőrzésében tölt be fontos funkciót, hanem a biztonságos körülmények megteremtésében is. A kéménybéleléssel megakadályozható a füstgáz visszajutása a lakótérbe, hiszen a bélésben akadálymentesen áramolnak ki az égéstermékek a szabadba.

 

Ha Önnek is szüksége van kéménybélelésre, vagy további kérdései lennének a szolgáltatással kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! 

 

 

Minden, amit a kéménybélelésről tudni érdemes 

Sokan csak azt tudják, hogy a kéménybélelés szükséges, és gondoskodniuk kell róla. Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy ez mit is jelent pontosan és miért olyan fontos. A kéménybélelés valóban nem elhanyagolható, a lakók biztonságát szolgálja. Sajnos még mindig minden évben nagyon sok a szén-monoxid-mérgezéses baleset, pedig ezek odafigyeléssel és rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetőek lennének. Nézzük, a kéménybelelés hogyan játszik ebben szerepet!

A gázkészülékek kéményen át távozó égéstermékében nagy mennyiségben van jelen a széndioxid. Ahogy a füst távozik a házból, úgy lehűl, a benne lévő pára pedig kondenzálódik. Ez azt eredményezi, hogy a kémény falára kénsav csapódik ki belőle és ez korróziót indít el. A kéményben a korrózió idővel tönkreteszi a habarcsot, és a keletkező törmelék összegyűlve jelentősen leszűkíti a távozó égéstermék szabad útját. A korrózió miatt ezen kívül kisebb rések keletkezhetnek, amelyeken keresztül a szén-monoxid visszajuthat a belső légtérbe. Hogyan segít ezen a kéménybélelés?

Ilyenkor a kéményt egy nedvességnek és korróziónak ellenálló anyaggal vonják be, ezzel megóvva a kémény állapotát. Fontos azonban, hogy ehhez megbízható céget válasszunk, mert kiemelt figyelmet kell fordítani az égéshez szükséges levegő bejuttatására is. Erre többféle lehetőség van: koncentrikus vagy osztott rendszerű.

A kéménybéleléshez többféle anyagot is használnak, a döntést bízzuk szakemberre! A választást a tüzelőanyag típusa és a távozó égéstermék hőmérséklete határozza meg. A legpraktikusabb azonban a FuranFlex, mert ez a technika alkalmas mindenféle kémény béleléséhez anélkül, hogy bontani is kellene, és természetesen megfelel minden követelménynek, ráadásul csökkenti a gázfogyasztást is.

Kéménybéleléssel kapcsolatban van szüksége szakértő segítségére? Nálunk jó helyen jár! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, és kérje ajánlatunkat! Mindenben szívesen állunk rendelkezésére!

 

Kéménybélelés – pár óra alatt kész!

Egy szakszerűen kivitelezett kéménynek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a fűtés kifogástalanul és biztonságosan működjön. Sajnos nem egy olyan ingatlan létezik, ahol a kémény egyik legfontosabb része, a bélése hiányzik, így a kéményszerkezet nem képes betölteni rendeltetésszerű szerepét, ennek ellenére az érintett ingatlantulajdonosok közül nem igazán mernek a kéménybélelés kiviteleztetése mellett dönteni, mondván, az ezzel kapcsolatos munkálatok több napig is eltarthatnak.

Valójában szó sincs több napos munkavégzésről, ugyanis a kéménybélelés pár óra alatt kivitelezhető, így egyetlen ingatlantulajdonosnak sem kell kompromisszumot kötnie a munkálatokkal járó felfordulással. Mivel szakembereink tisztában vannak ezekkel a gondolatokkal, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kéménybélelést minél rövidebb időn belül kivitelezzék. Természetesen ez nem megy a végeredmény rovására, hiszen a gyakorlatuknak köszönhetően a legrövidebb idő alatt is képesek pontos, precíz, szakszerű munkát végezni.

Ha Önnek is szüksége van kéménybélelésre, ne halogassa az ezzel kapcsolatos munkálatok elvégzését! Szolgáltatásunk igénybevételéért keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Miért van szükség kéménybélelésre?

A kéménybélelés az egyik leggyakoribb eljárásnak számít manapság a kéménytechnikában, ugyanis egyre több fűtéskorszerűsítésre van szükség a hazai ingatlanok esetében, így a kéményeket is az új rendszerekhez szükséges igazítani.

Egy téglakéményben nagyon könnyen kicsapódik az égéstermék, ami erősen savas, kénes hatású, ezen kémiai tulajdonságok pedig meggyengítik a téglák között található habarcsok szerkezetét. Ez rengeteg problémát okozhat a későbbiekben, például eldugulhat a kürtő, vagy a legrosszabb is bekövetkezhet, szén-dioxid kerülhet a lakótér levegőjébe. Mivel ezen tényezők mind az emberek egészségének, mind az épület szerkezetének szempontjából rendkívül veszélyesek, szükséges gondoskodni a megelőzésükről, vagyis a kéménybélelésről, melynek köszönhetően ezeket a jelenségeket el lehet kerülni.

Ha további információkat szeretne megtudni a kéménybélelésről, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértő munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! A színvonalas szolgáltatást garantáljuk

 

A fűtés korszerűsítés menetéről bővebben

Manapság egyre több helyről lehet hallani a fűtés korszerűsítésről, legfőképp az állami támogatások kapcsán, hiszen már nagyon sok olyan családi ház és épület van országszerte, amiknek a fűtési rendszere elavult, így igencsak hátráltató tényezőként vannak jelen a hétköznapokban. Annak ellenére, hogy a fűtés korszerűsítés sokszor szóba jön, nincs mindenki tisztában a folyamat pontos menetével.

A legfontosabb, hogy az ügyfél fejében kell megszületnie az elhatározásnak a fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban, ugyanis ez nem kötelező, de a szakemberek nem egy ingatlan esetében erősen ajánlják. Első lépésként a szakértők helyszíni felmérést végeznek, ilyenkor megvizsgálják a jelenlegi rendszer hibáit, továbbá az ingatlan szigetelését, majd elkezdődik a tervezet és az árajánlat elkészítése a fűtés korszerűsítéshez. Ha a terveket elfogadta az ügyfél és a munkálatokat érintő kiadások, határidők is tisztázva lettek, csakis ezután kezdődik el a felújítás.

Ha további kérdése lenne a fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

A kátrányos kéményeket érdemes felújítani

A kémények feladata elvezetni a keletkező égéstermékeket, de az állandó használat és rendszeres igénybevétel eredménye az, hogy a kémény lassan kezd elhasználódni. Az elhasználódásnak különféle jelei észlelhetőek egy kéményben, például a fatüzelésű rendszerek esetében jellemző, hogy egy idő után a kémény kátrányosodni kezd. A kátrányos kéménynek megvan az a veszélye, hogy képes maradandó károkat okozni. Kialakulásának megvannak az okai.

Az egyik a túl nedves tűzifa használata. A nedves fa az égés során füstöt, kormot és kátrányt termel, mert a fagázok nem tudnak a nedvesség miatt rendesen elégni. A másik ok lehet a kémény rossz füstgáz elvezetése. Ez adódhat abból, hogy túl rövid a kémény, vagy éppen túl hosszú, és egyiknél sem lehet megoldani a tökéletes szellőzést.  Ennek eredményeként a forró égéstermék nem jut ki a kéményből, hanem belül lerakódik. Végül megeshet az is, hogy rosszul van beállítva a készülék, és megint csak nem tökéletes az égés.

A kátrányos kéményre van megoldás. Az okok feltárásán és a hibák kijavításán túl kéménybéleléssel, felújítással jobb lesz, mint újkorában! Keressen minket elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot kéménybélelésre!

 

Gondoljon időben a kazánfelújításra!

Amikor valaki szeretné korszerűsíteni a fűtését, vagy csak egyszerűen felújítja az egész lakását, érdemes gondolnia a kazánfelújításra is. A felújítás ugyanis mindig procedúrával jár, és természetesen nem egyik percről a másikra történik.  Azonban az, aki picit előre gondolkodik, mindig jól jár.

A kazán felújítását érdemes a tavaszi, illetve nyári időszakra időzíteni, a fűtési szezonon kívülre. Mivel sokan ősszel kezdenek neki a lakásfelújítási munkáknak, illetve a kazánfelújításnak is, sajnos olyankor nehezebb rövid idő alatt megoldani a kérdést. A nyár optimális évszak ahhoz, hogy a következő fűtési szezont már tökéletesen működő kazánnal kezdhesse! Gondolkodjon előre, és vágjon bele most a kazánfelújításba!

 

 

 Készüljön a fűtési szezonra már most!

Ugyan még javában tombol a nyár, sajnos egy-két hónap múlva véget ér a kellemes idő, újra nyakunkon lesz a fűtési szezon. A témával érdemes egy kicsit foglalkozni, hiszen mint tudjuk, aki előre gondolkodik, mindig jól jár! A mondás alól nem kivétel a kémények ellenőriztetése sem.

A kémény ellenőrzésére minden évben kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen ez a szerkezet a biztonságunkat szolgálja. Érdemes még a fűtési szezon kezdete előtt néhány hónappal ellenőriztetni, és ha szükséges, megcsináltatni a kéményjavítást, illetve kéménybélelést is. Mivel a hűvösebb idők beköszöntével ez egyre több embernek jut eszébe, olyankor némileg megnőhet a várakozási idő, hiszen a szakemberek kapacitása véges.

Célszerű már most felvenni velünk a kapcsolatot, és mi rövid időn belül, kedvező áron elvégezzük a kéményjavítást! Kéményjavítással vagy kéménybéleléssel kapcsolatos további tájékoztatásért keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!

 

A fűtési szezonra való felkészülés a kémény ellenőrzésénél kezdődik!

Ahogyan a nappalok ismét rövidebbek lesznek, az éjszakák pedig fokozatosan hűvösebbek, úgy közelít ismét a tél felénk. Ez