Kémény - Ász

Kéménybélelés, kéményjavítás

A kéménybélelés a kazánok technológiai fejlődésének, a tökéletes égésre való törekvésnek az eredménye.
A napjainkban használt új gázkazánoknak az egyik tulajdonsága, az, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten bocsátják ki az égésterméket. Ezáltal könnyen kondenzálódik, vagyis csapódik ki a kéményben az égéstermék. Ez az erősen savas kémhatású folyadék a téglakéménykötőanyagát meggyengíti, ennek következménye kémény-átázás, kémény-dugulás és az égéstermék bejutása a lakótérbe. Ennek a negatív folyamatnak a megelőzését szolgálja a kéménybélelés.

Kéményben a béléscső   Kátrányos kémény  Kátrányos kémény

Furánflex kéménybélelés

A furánflex egy kéménybélelési technológia, amely korszerűbb és megbízhatóbb a régi típusú béleléseknél. Az ennél a módszernél alkalmazott béléscsőre a gyártó 25 év garanciát vállal. A furánflex bélelés idomul a kéményhez. Ha esetleg elhúzás van, nem kell feleslegesen a kémény falát megbontani a cső flexibilitása miatt.

Szolgáltatésaink:  Kémény kamerázás

 

 Már nem csak gáz kéményhez, használható a FURAN-FLEX!! Fa tüzelés hez is !

 

A FuranFlex® az egyetlen olyan eljárás, mellyel bármilyen alakú, méretű, hosszúságú kémény elhúzásoknál falbontás nélkül bélelhető acél szilárdságú korrózió, láng és hőálló, toldás nélküli, légtömör, kompozit anyagú béléscsővel.

 

Miért van szükség kéménybélelésre?

A kéménybélelés az egyik leggyakoribb eljárásnak számít manapság a kéménytechnikában, ugyanis egyre több fűtéskorszerűsítésre van szükség a hazai ingatlanok esetében, így a kéményeket is az új rendszerekhez szükséges igazítani.

Egy téglakéményben nagyon könnyen kicsapódik az égéstermék, ami erősen savas, kénes hatású, ezen kémiai tulajdonságok pedig meggyengítik a téglák között található habarcsok szerkezetét. Ez rengeteg problémát okozhat a későbbiekben, például eldugulhat a kürtő, vagy a legrosszabb is bekövetkezhet, szén-dioxid kerülhet a lakótér levegőjébe. Mivel ezen tényezők mind az emberek egészségének, mind az épület szerkezetének szempontjából rendkívül veszélyesek, szükséges gondoskodni a megelőzésükről, vagyis a kéménybélelésről, melynek köszönhetően ezeket a jelenségeket el lehet kerülni.

Ha további információkat szeretne megtudni a kéménybélelésről, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértő munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! A színvonalas szolgáltatást garantáljuk

 

A fűtés korszerűsítés menetéről bővebben

Manapság egyre több helyről lehet hallani a fűtés korszerűsítésről, legfőképp az állami támogatások kapcsán, hiszen már nagyon sok olyan családi ház és épület van országszerte, amiknek a fűtési rendszere elavult, így igencsak hátráltató tényezőként vannak jelen a hétköznapokban. Annak ellenére, hogy a fűtés korszerűsítés sokszor szóba jön, nincs mindenki tisztában a folyamat pontos menetével.

A legfontosabb, hogy az ügyfél fejében kell megszületnie az elhatározásnak a fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban, ugyanis ez nem kötelező, de a szakemberek nem egy ingatlan esetében erősen ajánlják. Első lépésként a szakértők helyszíni felmérést végeznek, ilyenkor megvizsgálják a jelenlegi rendszer hibáit, továbbá az ingatlan szigetelését, majd elkezdődik a tervezet és az árajánlat elkészítése a fűtés korszerűsítéshez. Ha a terveket elfogadta az ügyfél és a munkálatokat érintő kiadások, határidők is tisztázva lettek, csakis ezután kezdődik el a felújítás.

Ha további kérdése lenne a fűtés korszerűsítéssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

A kátrányos kéményeket érdemes felújítani

A kémények feladata elvezetni a keletkező égéstermékeket, de az állandó használat és rendszeres igénybevétel eredménye az, hogy a kémény lassan kezd elhasználódni. Az elhasználódásnak különféle jelei észlelhetőek egy kéményben, például a fatüzelésű rendszerek esetében jellemző, hogy egy idő után a kémény kátrányosodni kezd. A kátrányos kéménynek megvan az a veszélye, hogy képes maradandó károkat okozni. Kialakulásának megvannak az okai.

Az egyik a túl nedves tűzifa használata. A nedves fa az égés során füstöt, kormot és kátrányt termel, mert a fagázok nem tudnak a nedvesség miatt rendesen elégni. A másik ok lehet a kémény rossz füstgáz elvezetése. Ez adódhat abból, hogy túl rövid a kémény, vagy éppen túl hosszú, és egyiknél sem lehet megoldani a tökéletes szellőzést.  Ennek eredményeként a forró égéstermék nem jut ki a kéményből, hanem belül lerakódik. Végül megeshet az is, hogy rosszul van beállítva a készülék, és megint csak nem tökéletes az égés.

A kátrányos kéményre van megoldás. Az okok feltárásán és a hibák kijavításán túl kéménybéleléssel, felújítással jobb lesz, mint újkorában! Keressen minket elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot kéménybélelésre!

 

Gondoljon időben a kazánfelújításra!

Amikor valaki szeretné korszerűsíteni a fűtését, vagy csak egyszerűen felújítja az egész lakását, érdemes gondolnia a kazánfelújításra is. A felújítás ugyanis mindig procedúrával jár, és természetesen nem egyik percről a másikra történik.  Azonban az, aki picit előre gondolkodik, mindig jól jár.

A kazán felújítását érdemes a tavaszi, illetve nyári időszakra időzíteni, a fűtési szezonon kívülre. Mivel sokan ősszel kezdenek neki a lakásfelújítási munkáknak, illetve a kazánfelújításnak is, sajnos olyankor nehezebb rövid idő alatt megoldani a kérdést. A nyár optimális évszak ahhoz, hogy a következő fűtési szezont már tökéletesen működő kazánnal kezdhesse! Gondolkodjon előre, és vágjon bele most a kazánfelújításba!

 

 

 Készüljön a fűtési szezonra már most!

Ugyan még javában tombol a nyár, sajnos egy-két hónap múlva véget ér a kellemes idő, újra nyakunkon lesz a fűtési szezon. A témával érdemes egy kicsit foglalkozni, hiszen mint tudjuk, aki előre gondolkodik, mindig jól jár! A mondás alól nem kivétel a kémények ellenőriztetése sem.

A kémény ellenőrzésére minden évben kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen ez a szerkezet a biztonságunkat szolgálja. Érdemes még a fűtési szezon kezdete előtt néhány hónappal ellenőriztetni, és ha szükséges, megcsináltatni a kéményjavítást, illetve kéménybélelést is. Mivel a hűvösebb idők beköszöntével ez egyre több embernek jut eszébe, olyankor némileg megnőhet a várakozási idő, hiszen a szakemberek kapacitása véges.

Célszerű már most felvenni velünk a kapcsolatot, és mi rövid időn belül, kedvező áron elvégezzük a kéményjavítást! Kéményjavítással vagy kéménybéleléssel kapcsolatos további tájékoztatásért keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére!

 

 

 

Telefonszám:

   Kiss Ádám

06-70-452-6771 

Az ország egész területén!