Kémény - Ász

Kéménybélelés, kéményjavítás

A kéménybélelés a kazánok technológiai fejlődésének, a tökéletes égésre való törekvésnek az eredménye.
A napjainkban használt új gázkazánoknak az egyik tulajdonsága, az, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten bocsátják ki az égésterméket. Ezáltal könnyen kondenzálódik, vagyis csapódik ki a kéményben az égéstermék. Ez az erősen savas kémhatású folyadék a téglakéménykötőanyagát meggyengíti, ennek következménye kémény-átázás, kémény-dugulás és az égéstermék bejutása a lakótérbe. Ennek a negatív folyamatnak a megelőzését szolgálja a kéménybélelés.

Kéményben a béléscső   Kátrányos kémény  Kátrányos kémény

Furánflex kéménybélelés

A furánflex egy kéménybélelési technológia, amely korszerűbb és megbízhatóbb a régi típusú béleléseknél. Az ennél a módszernél alkalmazott béléscsőre a gyártó 25 év garanciát vállal. A furánflex bélelés idomul a kéményhez. Ha esetleg elhúzás van, nem kell feleslegesen a kémény falát megbontani a cső flexibilitása miatt.

Szolgáltatésaink:  Kémény kamerázás

 

 Már nem csak gáz kéményhez, használható a FURAN-FLEX!! Fa tüzelés hez is !

 

A FuranFlex® az egyetlen olyan eljárás, mellyel bármilyen alakú, méretű, hosszúságú kémény elhúzásoknál falbontás nélkül bélelhető acél szilárdságú korrózió, láng és hőálló, toldás nélküli, légtömör, kompozit anyagú béléscsővel.

 

Miért van szükség kéménybélelésre?

 

A kéménybélelés az egyik leggyakoribb eljárásnak számít manapság a kéménytechnikában, ugyanis egyre több fűtéskorszerűsítésre van szükség a hazai ingatlanok esetében, így a kéményeket is az új rendszerekhez szükséges igazítani.

Egy téglakéményben nagyon könnyen kicsapódik az égéstermék, ami erősen savas, kénes hatású, ezen kémiai tulajdonságok pedig meggyengítik a téglák között található habarcsok szerkezetét. Ez rengeteg problémát okozhat a későbbiekben, például eldugulhat a kürtő, vagy a legrosszabb is bekövetkezhet, szén-dioxid kerülhet a lakótér levegőjébe. Mivel ezen tényezők mind az emberek egészségének, mind az épület szerkezetének szempontjából rendkívül veszélyesek, szükséges gondoskodni a megelőzésükről, vagyis a kéménybélelésről, melynek köszönhetően ezeket a jelenségeket el lehet kerülni.

Ha további információkat szeretne megtudni a kéménybélelésről, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, szakértő munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére! A színvonalas szolgáltatást garantáljuk!

 

 

Telefonszám:

   Kiss Ádám

06-70-452-6771 

Az ország egész területén!