Kémény - Ász

Kéménybélelés

A kéménybélelés a kazánok technológiai fejlődésének, a tökéletes égésre való törekvésnek az eredménye.
A napjainkban használt új gázkazánoknak az egyik tulajdonsága, az, hogy viszonylag alacsony hőmérsékleten bocsátják ki az égésterméket. Ezáltal könnyen kondenzálódik, vagyis csapódik ki a kéményben az égéstermék. Ez az erősen savas kémhatású folyadék a téglakéménykötőanyagát meggyengíti, ennek következménye kémény-átázás, kémény-dugulás és az égéstermék bejutása a lakótérbe. Ennek a negatív folyamatnak a megelőzését szolgálja a kéménybélelés.

Kéményben a béléscső   Kátrányos kémény  Kátrányos kémény

Furánflex kéménybélelés

A furánflex egy kéménybélelési technológia, amely korszerűbb és megbízhatóbb a régi típusú béleléseknél. Az ennél a módszernél alkalmazott béléscsőre a gyártó 25 év garanciát vállal. A furánflex bélelés idomul a kéményhez. Ha esetleg elhúzás van, nem kell feleslegesen a kémény falát megbontani a cső flexibilitása miatt.

Szolgáltatésaink:  Kémény kamerázás

 

 Már nem csak gáz kéményhez, használható a FURAN-FLEX!! Fa tüzelés hez is !

 

A FuranFlex® az egyetlen olyan eljárás, mellyel bármilyen alakú, méretű, hosszúságú kémény elhúzásoknál falbontás nélkül bélelhető acél szilárdságú korrózió, láng és hőálló, toldás nélküli, légtömör, kompozit anyagú béléscsővel.

 

 

Ne hagyja az utolsó pillanatra a kéménybélelést! 

Az emberek többsége hajlamos az utolsó pillanatban felkészülni a fűtési szezonra. Nem ritka, hogy a nagyobb munkálatok, mint például a kéményekkel kapcsolatos teendők, már a fűtésszezon kellős közepén kerülnek kivitelezésre. Ez egyáltalán nem jó, hiszen egy elhanyagolt kéményt, nem karbantartott fűtésrendszert rövid ideig is rendkívül kockázatos használni. Ön legyen körültekintő, és ha kéménybélelésre van szüksége, még jóval a fűtésszezon kezdete előtt keressen fel bennünket!

A kéménybéleléssel kapcsolatos munkálatokat ajánlott a fűtésszezon kezdete előtt legalább egy hónappal elvégeztetni, szeptembertől már bármikor beköszönthet a rossz idő. Nincs is annál kellemetlenebb, ha a hidegben nem tudja használni a fűtést a kéménybélelés hiánya miatt. Mivel a fűtésszezonban rengetegen keresnek bennünket, arra is megvan az esély, hogy nem tudunk ekkor már azonnal segítséget nyújtani. Így viszont, ha időben jelentkezik nálunk, rövid időn belül el tudjuk készíteni a kéménybélelést.

Ha szeretné igénybe venné mihamarabb kéménybéleléssel kapcsolatos szolgáltatásunkat, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

 

Hamarosan itt az ősz: ne feledkezzen meg a kéménybélelésről!

Lassan beköszönt az ősz, amikor már bizony szükség lesz a fűtőberendezések használatára. Mielőtt beindításra kerülne a rendszer, fontos, hogy az ingatlanban élők leellenőrizzék a berendezések állapotát, hiszen súlyos baleseteket is okozhatnak az elhanyagolt, nem karbantartott rendszerek. Ilyenkor nem szabad megfeledkezni a kémény állapotának ellenőrzéséről sem: ekkor különös figyelmet kell szentelni a kéménybélelés vizsgálatára is!

Az elhanyagolt, nem karbantartott kémények komoly kockázatot jelentenek, ezért egyáltalán nem ajánlott ilyen állapotú kéménnyel nekivágni a fűtésszezonnak. Ezzel szemben a megfelelő állapotú kéménybéleléssel megakadályozható, hogy fűtésszezonban a füstgáz visszajusson a lakótérbe, így az ingatlanban élők nem lehetnek veszélyben.

Ha felkeres bennünket még a fűtésszezon kezdete előtt, kollégáink rövid időn belül ellenőrzik a kémény állapotát, és ha szükséges, gondoskodnak az új kéménybélelésről. Kezdje az őszi-téli időszakot biztonságos fűtőrendszerrel és kéménnyel! Szolgáltatásunk igénybevételéhez keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! 

 

 

Kéménybéleléssel a hosszabb élettartamért!

A kéménybélelés szinte az egyik leggyakoribb feladat a kéménytechnika területén belül. Ez nem véletlen, mivel hazánkban rengeteg régi építésű téglakémény található, ami az idő múlásával rossz állapotba került, korszerűsítésre és karbantartásra szorul, hogy minél tovább használható maradhasson.

Kéménybélelés mindenképpen szükséges, ha komplett fűtéskorszerűsítés történt, de már egy puszta kazáncserénél is, mert mindkét esetben új lesz az égéstermék összetétele és hőfoka az előzőhöz képest. Egy régi téglakéményben az égéstermék könnyen kicsapódik, a kicsapódott folyadék pedig savas kémhatású, ezért hosszú távon a kémény akár be is omolhat, a meggyengült szerkezetének köszönhetően. Ez a savas folyadék nem csak a habarcsot, de a kátrányt és a kormot is feloldja, és ezekkel együtt átüt a kémény külső felületére is. 

Ha Önnek is régi típusú, téglából készült kéménye van, és korszerűsítené a fűtését, válassza a kéménybélelést, növelje kéménye élettartamát! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, honlapunkon található elérhetőségeink bármelyikén!

 

 

 

Új szolgáltatásunk már elérhető: válasszon bennünket a kéménymaráshoz is! 

Kéménybélelési munkáink során gyakran tapasztaljuk, hogy a szóban forgó kémény nem megfelelő átmérővel rendelkezik. Mivel fontosak számunkra az ügyfelek, és a munkálatok kellős közepén senkit sem szeretnénk cserbenhagyni, szolgáltatásaink kínálatát kibővítettük. Ügyfeleinknek már kéménymarást is tudunk biztosítani, így már az átmérővel kapcsolatos problémák orvoslásában is számíthatnak ránk.

A kéménymarás roppant költséghatékony megoldás, hiszen így elkerülhető a kémény teljes cseréje, bontása. A kéménymarásnak köszönhetően megfelelő méretűre tudjuk tágítani a szerkezet belső részét, és lehetőségünk van arra is, hogy megszüntessük a szűkületet a kéményben, így nincs semmilyen akadálya annak, hogy elkészíthessük a kéménybélelést. A kéménymaráshoz speciális eszközöket használunk, amikkel gyorsan és pontosan tudunk dolgozni.

Ha bővebb információkat szeretne megtudni új szolgáltatásunkról, vagy igénybe venné a kéménybéleléssel együtt, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! 

 

Kéménybélelés gáz és fatüzelésű fűtésrendszerhez is! 

A régi, sokat használt kémények mind ugyanarra a sorsra jutnak: lassan tönkremennek és felújításra szorulnak. Az égéstermék fokozatosan roncsolja a kémény belső borítását, ami végzetes következményekkel jár.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha kéménybélelésre van szüksége, és vegye igénybe profi szolgáltatásainkat kéménye felújításához! Amit mi tudunk nyújtani, az több, mint egy átlagos kéménybélelés, hiszen a Furánflex termékeivel dolgozunk.

A Furánflex technológiája lehetővé teszi, hogy ne csak az újabb, gáztüzelésű, hanem a régebbi típusú, fatüzelésű rendszerek kéményeit is fel lehessen újítani. A kéménybélelés hatékony, hosszútávon megbízható eredménnyel jár, és igazán kedvező áron kivitelezzük a hozzánk forduló ügyfeleknek.

Ha szeretne újra biztonságosan működő kéményt, nem kell mást tennie, mint megbízni bennünket a kéménybélelés elvégzésével. Keressen fel minket a weboldalunkon lévő elérhetőségeken, és kérjen árajánlatot kéménybélelésre!

 

 

Mitől függ a kéménybélelés ára?

Egy kéményre időről-időre ráfér a felújítás, a korszerűsítés, ami szavatolja a kémény biztonságos és hatékony működését. A kéménybélelés művelete is ilyen célokat szolgál.  A kéménybélelésre akkor van szükség, ha a kémény maga régi építésű vagy új fűtőrendszert szerelnek be, megváltozik az égéstermék összetétele.

A kéménybélelés megakadályozza, hogy a kicsapódó égéstermék tönkretegye a kémény belsejét és visszafordíthatatlan károkat okozzon annak szerkezetében, ami akár összedőléshez is vezethet.

A kéménybélelés esetében nem beszélhetünk fix, minden esetben ugyanúgy alkalmazható díjszabásról. Ahányféle kémény, annyiféle lehet a díjszabás. A kéménybélelés árának tekintetében lényeges a hosszúság, az átmérő, az, hogy milyen alapanyagból készül, függ a kivitelezés módjától, valamint a hozzátartozó tüzelőberendezés típusától is.

Keressen fel minket bizalommal kéménybéleléssel kapcsolatban, és kérjen egyedi árajánlatot tőlünk! Szakértőink mindenben rendelkezésére állnak!

 

Mik a kéménybélelés konkrét funkciói? 

Hazánkban és a világ minden táján a kémények többségét eredetileg nem gázfűtéses berendezésekhez tervezték, emiatt a szakemberek nem is vették figyelembe a készülékek üzemelése során keletkező, kémiailag igen aktív, maró anyagok jelenlétét, amik tönkretehetik a kéményt. A gáz égésekor nagy mennyiségű víz is keletkezik, ami az égés során keletkező széndioxiddal, szénmonoxiddal keveredve kénsavat képez. Ezzel a káros égéstermékkel csakis a kéménybélés segítségével lehet felvenni a harcot.

A kéménybélelés megakadályozza azt, hogy kémény belső falán lévő mésztartalmú vakolatot, illetve a téglák közti habarcsot a káros égéstermékek megtámadják. A kéménybélelés nemcsak az építmény megfelelő szerkezeti állapotának megőrzésében tölt be fontos funkciót, hanem a biztonságos körülmények megteremtésében is. A kéménybéleléssel megakadályozható a füstgáz visszajutása a lakótérbe, hiszen a bélésben akadálymentesen áramolnak ki az égéstermékek a szabadba.

 

Ha Önnek is szüksége van kéménybélelésre, vagy további kérdései lennének a szolgáltatással kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! 

 

 

Minden, amit a kéménybélelésről tudni érdemes 

Sokan csak azt tudják, hogy a kéménybélelés szükséges, és gondoskodniuk kell róla. Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy ez mit is jelent pontosan és miért olyan fontos. A kéménybélelés valóban nem elhanyagolható, a lakók biztonságát szolgálja. Sajnos még mindig minden évben nagyon sok a szén-monoxid-mérgezéses baleset, pedig ezek odafigyeléssel és rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetőek lennének. Nézzük, a kéménybelelés hogyan játszik ebben szerepet!

A gázkészülékek kéményen át távozó égéstermékében nagy mennyiségben van jelen a széndioxid. Ahogy a füst távozik a házból, úgy lehűl, a benne lévő pára pedig kondenzálódik. Ez azt eredményezi, hogy a kémény falára kénsav csapódik ki belőle és ez korróziót indít el. A kéményben a korrózió idővel tönkreteszi a habarcsot, és a keletkező törmelék összegyűlve jelentősen leszűkíti a távozó égéstermék szabad útját. A korrózió miatt ezen kívül kisebb rések keletkezhetnek, amelyeken keresztül a szén-monoxid visszajuthat a belső légtérbe. Hogyan segít ezen a kéménybélelés?

Ilyenkor a kéményt egy nedvességnek és korróziónak ellenálló anyaggal vonják be, ezzel megóvva a kémény állapotát. Fontos azonban, hogy ehhez megbízható céget válasszunk, mert kiemelt figyelmet kell fordítani az égéshez szükséges levegő bejuttatására is. Erre többféle lehetőség van: koncentrikus vagy osztott rendszerű.

A kéménybéleléshez többféle anyagot is használnak, a döntést bízzuk szakemberre! A választást a tüzelőanyag típusa és a távozó égéstermék hőmérséklete határozza meg. A legpraktikusabb azonban a FuranFlex, mert ez a technika alkalmas mindenféle kémény béleléséhez anélkül, hogy bontani is kellene, és természetesen megfelel minden követelménynek, ráadásul csökkenti a gázfogyasztást is.

Kéménybéleléssel kapcsolatban van szüksége szakértő segítségére? Nálunk jó helyen jár! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, és kérje ajánlatunkat! Mindenben szívesen állunk rendelkezésére!

 

Kéménybélelés – pár óra alatt kész!

Egy szakszerűen kivitelezett kéménynek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a fűtés kifogástalanul és biztonságosan működjön. Sajnos nem egy olyan ingatlan létezik, ahol a kémény egyik legfontosabb része, a bélése hiányzik, így a kéményszerkezet nem képes betölteni rendeltetésszerű szerepét, ennek ellenére az érintett ingatlantulajdonosok közül nem igazán mernek a kéménybélelés kiviteleztetése mellett dönteni, mondván, az ezzel kapcsolatos munkálatok több napig is eltarthatnak.

Valójában szó sincs több napos munkavégzésről, ugyanis a kéménybélelés pár óra alatt kivitelezhető, így egyetlen ingatlantulajdonosnak sem kell kompromisszumot kötnie a munkálatokkal járó felfordulással. Mivel szakembereink tisztában vannak ezekkel a gondolatokkal, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kéménybélelést minél rövidebb időn belül kivitelezzék. Természetesen ez nem megy a végeredmény rovására, hiszen a gyakorlatuknak köszönhetően a legrövidebb idő alatt is képesek pontos, precíz, szakszerű munkát végezni.

Ha Önnek is szüksége van kéménybélelésre, ne halogassa az ezzel kapcsolatos munkálatok elvégzését! Szolgáltatásunk igénybevételéért keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Miért van szükség kéménybélelésre?

A kéménybélelés az egyik leggyakoribb eljárásnak számít manapság a kéménytechnikában, ugyanis egyre több fűtéskorszerűsítésre van szükség a hazai ingatlanok esetében, így a kéményeket is az új rendszerekhez szükséges igazítani.

Egy téglakéményben nagyon könnyen kicsapódik az égéstermék, ami erősen savas, kénes hatású, ezen kémiai tulajdonságok pedig meggyengítik a téglák között található habarcsok szerkezetét. Ez rengeteg problémát okozhat a későbbiekben, például eldugulhat a kürtő, vagy a legrosszabb is bekövetkezhet, szén-dioxid kerülhet a lakótér levegőjébe. Mivel ezen tényezők mind az emberek egészségének, mind az épület szerkezetének szempontjából rendkívül ve